2013. július 24., szerda

Emberformájú növényt húzott ki egy kínai kertész !


Az igen ritka növényt évszázadokkal ezelőtt gyógynövényként használták, melynek varázserőt is tulajdonítottak.

Egy zavarba esett kertész, Zhong Li igen meghökkentő dolgot húzott ki a földből, répaültetvényének kellős közepéből, a dél-kínai Wumingban.
A dél-kínai férfi egy bizarr, ember formájú gyökeret húzott ki a földből, amely éppenséggel anatómiailag is tökéletesen megegyezik az emberi test felépítésével, szinte minden egyes részletében.
“Én répákat ültettem, éppen ezért fogalmam sem volt arról mi folyik itt, amikor kihúztam ezt az ember formájú valamit a földből. Először azt hittem valaki csak szórakozik velem és készített egy modellt rólam, ugyanis az a helyzet, hogy ez a bizarr dolog még hasonlít is rám.”
bizar-ember-formaju-noveny-5.jpg
A helyi kertészeti szakértők elmondták, hogy a földből kihúzott gyökér, nem ember alkotta tárgy, hanem valószínű a Heshouwu névre hallgató növény, más néven a kínai keserűfű. Ez egy nagyon ritka növény, melyet a helyi orvosok évszázadokon keresztül használtak gyógynövény mivolta miatt.

A gyógynövényt többek között használták hajhullás ellen, ezen felül javította a veseműködést, illetve hihetetlen módon a növény a Viagra ősi megfelelőjének nevezhető.
A szakértők elmondása szerint a növény minél inkább hasonlít egy emberre, annál inkább értékesebb és mágikusabb. A növény tulajdonosa Zhon Li talán éppen ezért döntött úgy, hogy árverésre bocsátja az elképesztő növényt.


Forrás:bevezetem.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése